fbpx

Krema od sluzi puža

Krema za njegu kože  

Krema od sluzi puža je prirodan proizvod za njegu kože dobijen od sekreta puža koji ima blagotvorne učinke na kožu. Glavni sastojak kreme od puža za lice jeste puževa sluz! Sekret od puža je prirodan proizvod koji revitalizira i štiti kožu. Pomaže u ubrzavanju prirodnog procesa zacjeljivanja i oporavka kože, regeneriše kožu, te pomože u borbi protiv infekcija.

Puževi na licu i koži nisu ništa novo, još su ih stari Grci koristili za zarastanje rana. Danas se krema od puža smatra korisnim za lijčenje akni i ublažavanje bora, pa čak i za tretman strija. Mnoge žene širom planete su oduševljene kremama i gelovima od sluzi puža. Definitivno imaju ulogu da naše lice i tijelo učine mlađim i ljepšim.

Krema od sluzi puža je nevjerovatno učinkovita kada je borba protiv starenja u pitanju. Ona hrani tkivo i ćelije hijaluronskom kiselinom. Djeluje na bore i eliminiše znakove starenja. Lice postaje svježije, mekše i vidno zaglađenije.

Krema od puža sadrži prirodan alantoin, glikolnu kiselinu i vitamin A,B i C.

Učinkovitost sluzi od puža vidljiva je i kada su u pitanju ožiljci. Svi smo imali neku povredu tokom odrastanja koja nam je ostavila ožiljak koji je upadljiv i želimo ga se riješiti. Koža ne uspijeva da se regeneriše na pravi način i zato nastaje ožiljak. Pravo rješenje za tvoje ožiljke je upravo krema od puževe sluzi. Elastin, kolagen i vitamin B – sve je to sastavni dio ove moćne kreme od puževe sluzi.

Krema od sluzi puža rješava problem mladih, a znamo da su to akne i bubuljice. Mladi su uvjereni da nema pomoći za njihov problem, ali iskustvo nekoliko ispitanika, koji su koristili kremu, govori suprotno. Krema od sluzi puža sadrži glikolnu kiselinu koja čisti pore, samo za nekoliko nedjelja uspješno rješava problem. Koža postaje čistija, zdravija i zategnutija.

Krema od sluzi puža pomaže u tretiranju i prvenciji: akni i mitisera, ožiljaka, protiv bora, strija, opekotina, tamnih mrlja, krugova oko očiju i staračkih pjega…

Puževa sluz sadrži mnoge hranljive sastojke koji su potrebni našoj koži:

  • Kolagen koji je važan za održavanje strukture i čvrstine kože,
  • hijaluronsku kiselinu koja hidrira kožu i sprječava njeno starenje, propadanje i isušivanje,
  • elastin koji koži daje fleksibilnost da se prilagodi promjenama,
  • alantoin koji ima sposobnost da regeneriše epitel, štiti kožu od spoljnih faktora I daje joj gladak izgled,
  • prirodni antibiotic koji se bori protiv upala i akni
  • Glikolna kiselina koja uklanja mrtve ćelije sa kože.

Nevjerovatna krema kada je borba protiv starenja u pitanju – krema od sluzi puža.